Sjef Cox
  Over Sjef   Agenda   Portfolio   Contact
deze website is gemaakt door Cox IT Producties 
Portfolio
dit ontwerp is gemaakt voor plaatsing bij een eik.
aan de eik werd in oude culturen wijsheid toegekend. Eronder vergaderden de stamoudsten, de gemeenteraad van vandaag, en er werd recht gesproken.

wijs wordt men door het stellen van vragen, de antwoorden verinnerlijken en doorvragen, zonder waardeoordeel. de wijze is zich bewust van zijn eigen inkleuring van de werkelijkheid door opvoeding, geloof, milieu, wetenschap, winstbejag, allerlei vooronderstellingen, etc. Vaak zonder dat men dat in de gaten heeft.
de wijze is zich daarvan wel (meer) bewust
De natuur roept de mens tot de orde om roofbouw op de aarde en heelal te stoppen.
Dit werk is gemaakt op het grondplan van een lemniscaat, een acht, het symbool van de oneindigheid. In de hoogte varieerden de witte palen van 0,50 tot 2 m boven de grond. In het midden kruiste de hoogste de laagste.
De enig dwarsligger in het geheel, de rode paal, stelt de mens voor die probeert om de loop van de geschiedenis en toekomst naar zijn hand te zetten.
De afmeting van het grondplan bedraagt ca 6 bij 12 m
Deze bijenkorf, ca 2,5 m hoog en een diameter van ca 2 m, beoogt aandacht te vragen bij het publiek voor de staat van de bijenstand,als symbool voor de insectenstand.
Dit werk stond in de kunstroute van KunstSmullen in Heeze en staat nu te pronken bij een imkervereniging
Deze wand van gele eiken palen slingert tussen de eeuwenoude bomen langs de oprijlaan naar Kasteel Heeze. Tegen de palen zijn hardhouten stroken verend opgehangen als een xylofoon en bamboe drumstokjes om het werk te bespelen. Dat gebeurde ook regelmatig door kinderen en volwassenen.

De begraafplaats van de beschaving drukt de zorg van de kunstenaar uit voor de beschaving van onze rijke westerse samenleving. Zelfs veel mensen in nood laten we aan hun lot over om maar niet zelf te hoeven inleveren.
Er zijn graven gemaakt voor de verdronken bootvluchtelingen, w.o. kinderen, en andere oorlogsdoden, en graven gereserveerd voor Medemenselijkheid, Tolerantie en Solidariteit. 
De boom die buigt voor zijn publiek. Op het moment dat de kijker wegkijkt veert hij onmiddellijk omhoog om weer te buigen bij een volgende blik.